tirsdag den 3. december 2013

Afslapningsdag med min far...

I dag har min far og jeg rigtig hygget os med kaffe, brunkager og afslapning, mens min mor tog op til min oldemor for at hjælpe hende med noget. Det vil sige, jeg lod min far om kaffen og nøjedes med brunkagerne. Der er måske nogen, der syntes at hunde ikke skal spise småkager, men de ved jo heller ikke at jeg faktisk er et forklædt menneske. Det tror jeg i hvert fald selv.

Efter brunkagerne tog vi begge en lur med min fars nye fake skind over os.
Da min mor kom hjem, var vi rigtigt sultne, så hun ville lave sin nemme og berømte (hos mig og min far) Kød i kål a la Kina.

Opskriften som er til 4 personer, kommer her:

1 lille hvidkålshoved
1 persillerod
1 porre
500 g hakket oksekød.
1½ spks. kinesisk soya
1 tsk. knust ingefær
½ tsk. rød karrypasta (eller efter smag, alt efter hvor stærkt det ønskes)
1½ tsk. oyster sauce.

Oksekødet brunes i en gryde (jeg plejer at brune kødet ved stærk varme, uden fedtstof). Imens fjernes de yderste blade af hvidkålen stokken skæres ud, og kålen hakkes. Porren renses og skæres i strimler. Persilleroden skrælles og skæres over på langs inden den skæres i skiver.
Når kødet er brunt og gennemstegt, tilsættes de rensede grøntsager. Der krydres med salt og peber, tilsættes ca. 1½ dl vand og lægges låg på. Imens kål og kød står og småkoger på medium varme, ser min mor lige noget TV i ca. 50 minutter. De sidste 10 minutter koges uden låg. Rør i det en gang imellem.
Til slut krydres der med kinesisk soya, knust ingefær, rød karrypasta og oyster-sauce. Eller retten krydres efter egen smag.
Retten serveres med kinesisk soya og flütes.

Grøntsagerne skæres. Man kan bruge alle slags grøntsager (rodfrugter) efter egen smag f.eks. kartofler og gulerødder, eller hvad man nu har i køleskabet.

Kødet er brunet.
Kål og resten af grøntsagerne tilsættes. 
Det færdige resultat.
Jeg ligger og venter på om der er nogen rester. Savle savle...
Der var heldigvis lidt. De to mennesker er noget forslugne hmm..
Da jeg havde spist alt kål maden, sluttede jeg af med noget tørfoder. Når jeg får tørfoder, ligger jeg altid ned og spiser.
Ja det bliver jo dejligt den dag jeg får mad før mine mennesker.......

16 kommentarer:

  1. awwww! So cute! And that looks delicious by the way!

    SvarSlet
  2. It tasted so good. Drool and wags.

    SvarSlet
  3. Looks yummy. Glad you got to have some leftovers!

    SvarSlet
    Svar
    1. I surely was glad that I got the leftovers too.

      Slet
  4. The photos are lovely!
    I've nominated you for the Liebster Award:
    http://clowiescorner.wordpress.com/2013/12/04/four-awards-and-a-confession/

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi. My mom read about it on your blog. Thank you so much. Could you please tell me what I have to do, please. Thank you again.

      Slet
    2. Display the award with a post saying where it came from. Tell us a little about yourself. Award it to some blogs you like that have fewer than 200 followers - it's intended for up and coming blogs.

      Slet
  5. That sounds yummy. Glad the pup got a taste!

    SvarSlet
    Svar
    1. I enjoyed to eat it, but I wished there was a lot more :-D

      Slet
  6. Svar
    1. Ooh it tasted so good. Only my humans ate a lot more that I got. To bad.

      Slet
  7. You have such good table manners!

    SvarSlet
  8. Yes I know. My mom tought me. My dad don't care about my manners.

    SvarSlet
  9. You're eating like a king buddy! :)

    I hope you're having a fun day,

    Your pal Snoopy :)

    SvarSlet
  10. Yeah, my dad says that i'm a princess so I have to eat a delicious meal, I think.

    SvarSlet

Jep, smid lige en kommentar, så bliver jeg glad.
Hi. I will be thrilled if you throw me a comment.