tirsdag den 26. november 2013

Vinderen er ....

min mor. Hun har vundet en vaniljestang i en konkurrence på en blog som hun elsker at læse. Det er denne blog www.annetteskager.com og vaniljestangen er fra Vaniljekongen.dk . Hun blev ærligt talt over lykkelig fordi hun siger, at hun ellers aldrig vinder noget i konkurrencer. Det var dette posten kom med.

Som om det er noget for en hund ... hm, men min mor er glad.
Derefter skulle vi selv på posthuset og sende alle julegaverne og julekalenderen til familien i Nordjylland. Shhh..... vi siger ikke noget for det er en overraskelse.

Jo .... den er lukket ordentligt
Og så er det at jeg begynder at sværme rundt om pakken. Jeg vil også have julegaver ....NU
Da vi kom hjem og det blev tid til at lave aftensmad ville min mor lavet noget rigtigt lækkert i den stegeso min far fik, af noget af familien, i fødselsdagsgave. Det er sådan en ler ting som hedder en Römertopf. Maden blev super lækkert og jeg fik også noget af det.

Opskriften kommer her:

Kylling med rodfrugt stuvning og flutes.

1 porre, 1 persillerod, 2 pastinakker og 3 gulerødder.
Snittes groft.
1 kylling, deles i 4 stykker, skylles og lægges oven på de fleste grøntsager i en stegeso som har trukket 10 minutter i vand og derefter lige fået 2 spks. olie rundt i siderne og bunden.
De sidste af grøntsagerne lægges på toppen og det hele drysses med salt og peber. Der tilsættes 2,5 dl  vand.
Sættes i en kold ovn på 225 grader celsius i 1 time og 10 minutter. Derefter fiskes kyllingen op og der tilsættes 1 dåse kokosmælk og lidt chili sauce efter smag. Det hele jævnes med maizena ud rørt i vand og sættes i ovnen (uden kyllingen) 10 minutter. Når det er blevet så tykt som man ønsker det, serveres stuvningen med kyllingen, hvor skindet er fjernet, og flutes.
Værs'go og spis. Jeg kunne næsten ikke vente, for min mor plukkede kylling til mig som jeg fik sammen med noget af stuvningen. Jeg kan jo ikke tåle kylling ben. Bøvs det var godt ummm.

8 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud :-)


  Heidi

  SvarSlet
 2. Det smagte simpelthen også så godt.

  SvarSlet
 3. mums det må prøves
  :-)

  SvarSlet
 4. That food looks delicious, I'm glad you got to have some too! Well done to your Mom for winning her prize! You seem very excited for Christmas! Love and Licks from Frank XxxxX

  SvarSlet
  Svar
  1. Ohhh Frank. I simply love Chrismas, because of all the gifts. I love gifts.

   Slet
 5. ja det kan i hvert fald anbefales, selv om Laika vist synes at der var for mange gulerødder i ha ha.

  SvarSlet
 6. mums det ser dejligt ud :-)

  Tomse

  SvarSlet

Jep, smid lige en kommentar, så bliver jeg glad.
Hi. I will be thrilled if you throw me a comment.