fredag den 8. november 2013

Bagedag.

I morges da vi vågnede var vi fulde af energi. Det vil sige min mor var, for jeg var træt og min far så heller ikke videre energisk ud, selv om han havde været oppe meget længere tid end min mor. Jeg hørte at hun talte med min far om, at vi skulle invitere vores farmor til eftermiddagskaffe. Så ville min mor også lige bage et par brød.                                         

                                                    Her ligger et par brød og køler af.

Hun skar den yderste ende af det ene brød (det er det stykke man kan se på billedet) så hende og min far lige kunne smage om det var noget hun kunne være bekendt at servere. De delte lige stykket og min far fik sit ind i stuen, hvor han var humpet ind i lænestolen.



Her sidder min far i lænestolen. Jeg er solidarisk og sidder ved ham. Man kan se de turkise  krykker i baggrunden.

Det kan nu også godt være, at jeg er smuttet i forvejen, fordi min mor er på vej med et stykke brød. Jeg kan jo så godt lide at dele noget der sikkert smager godt, med min far og mor. Min far syntes, at brødet smagte rigtig godt. Han syntes jo derfor selvfølgelig at jeg også skulle smage. 

               
                        Her er jeg lige igang med at smage et stykke brød. Jeg snuser meget til det.
                            

                                  Hmm... jeg ved nu ikke rigtig hvad jeg skal synes om det.


Nej du, der er altså både rosiner i og sådan noget. Ikke rigtig noget for en hund som mig.  
  

 Hey, hvis jeg flytter det modbydelige stykke brød om bag ved kødbenet kan min mor ikke se det

       Se hele klippet i slowmotion på youtube herLaikas brød 2

Min mor, far og farmor synes nu at brødene smagte så godt at min mor vil dele opskriften med jer.

                                       Min mors sirupsbrød med rosiner.

5 dl lunken vand
50 g gær
1 dl sirup - min mor brugte den lyse
1 tsk salt
100 g fibrex (det er sådan noget roe noget) eller havregryn eller klid. Min mor brugte fibrex.
100 g rugmel
750 g hvedemel
125 g rosiner (kan undlades)

Bland gæren i det lunkne vand. Tilsæt fibrex, rugmel, sirup, salt, rosiner og halvdelen af hvedemelet. Det hele blandes og derefter tilsættes resten af hvedemelet (gem lidt så det ikke bliver for tørt). Det hele æltes godt, min mor brugte en røremaskine, inden det æltes færdigt på køkkenbordet. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er for våd. 
Der formes 2 brød som hæver på en bageplade i 30 minutter et lunt sted, samtidig opvarmes ovnen.
Efter hævning pensles brødene med kaffe og bager ved 200 grader i 30 minutter. Min mor brugte varmluftsovn og satte brødene på den anden nederste rille.
                                                

                                                             Brødene inden servering

Min far syntes at de smagte fantastisk og det syntes min farmor og min mor også. Jeg syntes nu ikke at det var noget at servere for en hund.

2 kommentarer:

  1. uhmm ser godt nok lækkert :-)

    SvarSlet
  2. Det var faktisk også rigtigt lækkert. Især med et stykke ost på.

    SvarSlet

Jep, smid lige en kommentar, så bliver jeg glad.
Hi. I will be thrilled if you throw me a comment.